Reglement

De Rabobank Streetrace Nijeveen is onderdeel van de MTB Streetrace Competitie Noord Oost Nederland.
De competitie is een gezamenlijk initiatief genomen door acht streetrace organisaties.
Prijzen voor het eindklassement van de Noord oost competitie zijn geldprijzen bij de funklasse en licentie, voor de jeugd zijn dit bekers.
Er wordt een leiderstrui uitgereikt in de categorieën van de licentie en funklasse.Er kan worden ingeschreven voor twee categorieën

Categorie 1:

Jeugd
8 t/m 10 jaar
11 t/m12 jaar
13 t/m14 jaar

Inwoners van Nijeveen (m/v) die willen strijden voor snelste Nijevener streetrace 2017 starten in categorie 1.

Categorie 1 rijdt op een qua moeilijkheidsgraad aangepast technische parcours zodat de race voor alle deelnemers veilig en goed te rijden is. Om 19.00 uur starten de deelnemers aan de eerste categorie voor een wedstrijd over 30 minuten +1 ronde.

Categorie 2:

Nieuwelingen
Junioren vanaf 15 jaar
Licentie heren
Funklasse heren
Dames

Categorie 2 rijdt op het volledige parcours met een aantal technisch (pittige) uitdagingen. Om 20.30 uur starten de deelnemers aan de tweede categorie voor een wedstrijd van 40 minuten +1 ronde

Data MTB Streetrace competitie Noordoost Nederland:
Vrijdag 19 mei Steenwijkerwold
Zaterdag 20 mei De Wijk
Maandag 19 juni Nijeveen
Maandag 26 juni Ruinerwold
Zondag 9 juli Norg
Zaterdag 22 juli Drachten
Woensdag 30 augustus Havelte
Zaterdag 2 september Oldebroek
Zondag 24 september Franeker

De startlijst zal op volgorde van ontvangst van het inschrijfgeld worden bepaald. Inschrijven is mogelijk tot 13 Juli 2017. Na deze datum is bijschrijven alleen op streetracedag nog mogelijk als het maximaal aantal deelnemers in de categorie nog niet is bereikt. Het parcours is gelegen op en rond het feestterrein met start en finish.

  • Voor niet licentiehouders is verzekering middels het ter plaatse kopen van een dagkaart tegen betaling van € 2,50 verplicht.
  • VALHELM IS VERPLICHT!!
  • De tijdregistratie transponder dient op de door de organisatie aangegeven plaats bevestigt te worden.
  • Indien achteraf blijkt dat een deelnemer niet heeft voldaan aan de voorwaarden voor deelname, dan zal deze uit de uitslag van de streetrace verwijderd worden.
  • Iedere deelnemer (-neemster) rijdt voor eigen risico. Eventueel lichamelijk letsel dan wel schade toegebracht aan persoonlijke eigendommen kan niet op de organisatie worden verhaald.
  • In alles waarin dit reglement niet voorziet beslist de organisatie.

 

Share This